ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳေရာဂါ အတြက္ေဗာက္ပင္

ဒီအပင္ကို လမ္းေဘး ေတြမွာ မၾကာခဏ ျမင္ေတြ့ဖူး ၾကမွာပါ။ ေဗာက္ပင္ ျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိဳ့ကေတာ့ ေဘာက္သီးလို႔ ေခၚပါတယ္။
Google ၾကည့္ေတာ့ အဲဒီ အသီး နာမည္က Cape Gooseberry (Goldenberry) လို ့ ေခၚေၾကာင္း သိလုိက္ ရတယ္။
ေဗာက္သီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဗီတာမင္ စီ၊ ဗီတာမင္ B1 and B3 တို႔ ပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ အျပင္ ေရာင္ရမ္းမွဳ ေ၀ဒနာမ်ား၊ အဆုပ္နာမ်ား ကိုလည္း သက္သာ ေစပါတယ္။ ကင္ဆာကို ျဖစ္ေစသည့္ ေရာဂါမ်ား ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္သည့္ အစြမ္းသတိၱ ထူးမ်ား ပါ၀င္ေန ပါတယ္။
ဒီအပင္ရဲ့ ပဥၥငါးပါးစလံုးကို ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိ္ဳ ေရာဂါ အတြက္ အသံုးျပဳႏိုင္ ပါတယ္။ အသီးကိုလည္း စားႏိုင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရသာ ရွိပါတယ္။ မွည့္ေနသည့္ အသီးမ်ား ခ်ိဳသည့္ အတြက္ ကေလးမ်ား ႀကိဳက္ၾက ပါတယ္။
ေဆးဖက္၀င္သည့္ အတြက္ ႏိုင္ငံျခားမွာ ဆိုရင္ ကိတ္မုန့္ေပၚ တင္ထားၿပီး စားသံုးၾက ပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳအတြက္ ေဆးနည္း
၁။ အပင္၊ အရြက္၊ အျမွစ္၊ အသီး၊ အပြင့္တုိ့ကို လက္တစ္ဆုပ္ စာေလာက္ ခူးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာ လိုက္ပါ။
၂။ ေရ ၃ခြက္ ၁ ခြက္ က်န္တဲ့ အထိ က်ိဳလိုက္ပါ။
၃။ လက္ဖက္ရည္ခြက္ တစ္ခြက္စာ ခန္႔ကို မနက္ တစ္ၾကိမ္၊ ည တစ္ၾကိမ္ ေသာက္ပါ။
အရသာခါးလြန္းရင္ ထန္းလ်က္ခဲ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေသာက္ပါ။ တစ္လခန့္ ေသာက္ပါက ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေရာဂါ သက္သာ သြားပါမည္။
No comments